Co mi padlo do oka III.
Vypreparovaná hlava aligátora
Kabela z hadí kůže
Kořalka s hady.
Amfiteátr - prázdné kino.
Krétské pivovary/Krétské pivo/Krétské víno
Saranče? Kobylka? Každopádně ve velikosti zapalovače.
Saranče? Kobylka? Každopádně ve velikosti zapalovače.
Saranče? Kobylka? Každopádně ve velikosti zapalovače.
Saranče? Kobylka? Každopádně ve velikosti zapalovače.
Saranče? Kobylka? Každopádně ve velikosti zapalovače.
Saranče/Kobylka velikosti zapalovače a kočka, která ho/ji zmerčila.
Saranče/Kobylka velikosti zapalovače a kočka, která ho/ji zmerčila.
Saranče/Kobylka velikosti zapalovače a kočka, která ho/ji zmerčila.
Saranče/Kobylka velikosti zapalovače a kočka, která ho/ji zmerčila.
Krétská kočka + česká holka.
Krétská kočka + česká holka.
Krétská kočka
Krétská kočka + česká holka.
Opuncie (Opuntia), česky též nopál, je rod rostlin z čeledi kaktusovité (Cactaceae). Tyto rostliny jsou původem z oblasti rozkládající se od Kanady až po Ohňovou zemi.
Ovoce – plod opuncie se konzumuje syrový, všelijak upravovaný; v podobě džusů; alkoholických nápojů; džemů (melcocha, queso de tuna, miel de tuna); přidává se do různých cukrovinek, do čajových směsí nebo se z něj vyrábí tekuté sladidlo.
Nedal jsem na radu zkušenějšího a plody trhal nezakrytými prsty a dlaněmi. Téměř neviditelné chlupy-ostny jsem pak bolestivě cítil v prstech a dlaních ještě pár dní.
Ale plody jsou skvělé!
Opuncie (Opuntia), česky též nopál, je rod rostlin z čeledi kaktusovité (Cactaceae). Tyto rostliny jsou původem z oblasti rozkládající se od Kanady až po Ohňovou zemi.
Ovoce – plod opuncie se konzumuje syrový, všelijak upravovaný; v podobě džusů; alkoholických nápojů; džemů (melcocha, queso de tuna, miel de tuna); přidává se do různých cukrovinek, do čajových směsí nebo se z něj vyrábí tekuté sladidlo.
Nedal jsem na radu zkušenějšího a plody trhal nezakrytými prsty a dlaněmi. Téměř neviditelné chlupy-ostny jsem pak bolestivě cítil v prstech a dlaních ještě pár dní.
Ale plody jsou skvělé!
Opuncie (Opuntia), česky též nopál, je rod rostlin z čeledi kaktusovité (Cactaceae). Tyto rostliny jsou původem z oblasti rozkládající se od Kanady až po Ohňovou zemi.
Ovoce – plod opuncie se konzumuje syrový, všelijak upravovaný; v podobě džusů; alkoholických nápojů; džemů (melcocha, queso de tuna, miel de tuna); přidává se do různých cukrovinek, do čajových směsí nebo se z něj vyrábí tekuté sladidlo.
Nedal jsem na radu zkušenějšího a plody trhal nezakrytými prsty a dlaněmi. Téměř neviditelné chlupy-ostny jsem pak bolestivě cítil v prstech a dlaních ještě pár dní.
Ale plody jsou skvělé!
Opuncie (Opuntia), česky též nopál, je rod rostlin z čeledi kaktusovité (Cactaceae). Tyto rostliny jsou původem z oblasti rozkládající se od Kanady až po Ohňovou zemi.
Ovoce – plod opuncie se konzumuje syrový, všelijak upravovaný; v podobě džusů; alkoholických nápojů; džemů (melcocha, queso de tuna, miel de tuna); přidává se do různých cukrovinek, do čajových směsí nebo se z něj vyrábí tekuté sladidlo.
Nedal jsem na radu zkušenějšího a plody trhal nezakrytými prsty a dlaněmi. Téměř neviditelné chlupy-ostny jsem pak bolestivě cítil v prstech a dlaních ještě pár dní.
Ale plody jsou skvělé!
Opuncie (Opuntia), česky též nopál, je rod rostlin z čeledi kaktusovité (Cactaceae). Tyto rostliny jsou původem z oblasti rozkládající se od Kanady až po Ohňovou zemi.
Ovoce – plod opuncie se konzumuje syrový, všelijak upravovaný; v podobě džusů; alkoholických nápojů; džemů (melcocha, queso de tuna, miel de tuna); přidává se do různých cukrovinek, do čajových směsí nebo se z něj vyrábí tekuté sladidlo.
Nedal jsem na radu zkušenějšího a plody trhal nezakrytými prsty a dlaněmi. Téměř neviditelné chlupy-ostny jsem pak bolestivě cítil v prstech a dlaních ještě pár dní.
Ale plody jsou skvělé!
Opuncie (Opuntia), česky též nopál, je rod rostlin z čeledi kaktusovité (Cactaceae). Tyto rostliny jsou původem z oblasti rozkládající se od Kanady až po Ohňovou zemi.
Ovoce – plod opuncie se konzumuje syrový, všelijak upravovaný; v podobě džusů; alkoholických nápojů; džemů (melcocha, queso de tuna, miel de tuna); přidává se do různých cukrovinek, do čajových směsí nebo se z něj vyrábí tekuté sladidlo.
Nedal jsem na radu zkušenějšího a plody trhal nezakrytými prsty a dlaněmi. Téměř neviditelné chlupy-ostny jsem pak bolestivě cítil v prstech a dlaních ještě pár dní.
Ale plody jsou skvělé!
Opuncie (Opuntia), česky též nopál, je rod rostlin z čeledi kaktusovité (Cactaceae). Tyto rostliny jsou původem z oblasti rozkládající se od Kanady až po Ohňovou zemi.
Ovoce – plod opuncie se konzumuje syrový, všelijak upravovaný; v podobě džusů; alkoholických nápojů; džemů (melcocha, queso de tuna, miel de tuna); přidává se do různých cukrovinek, do čajových směsí nebo se z něj vyrábí tekuté sladidlo.
Nedal jsem na radu zkušenějšího a plody trhal nezakrytými prsty a dlaněmi. Téměř neviditelné chlupy-ostny jsem pak bolestivě cítil v prstech a dlaních ještě pár dní.
Ale plody jsou skvělé!
Opuncie (Opuntia), česky též nopál, je rod rostlin z čeledi kaktusovité (Cactaceae). Tyto rostliny jsou původem z oblasti rozkládající se od Kanady až po Ohňovou zemi.
Ovoce – plod opuncie se konzumuje syrový, všelijak upravovaný; v podobě džusů; alkoholických nápojů; džemů (melcocha, queso de tuna, miel de tuna); přidává se do různých cukrovinek, do čajových směsí nebo se z něj vyrábí tekuté sladidlo.
Nedal jsem na radu zkušenějšího a plody trhal nezakrytými prsty a dlaněmi. Téměř neviditelné chlupy-ostny jsem pak bolestivě cítil v prstech a dlaních ještě pár dní.
Ale plody jsou skvělé!
Opuncie (Opuntia), česky též nopál, je rod rostlin z čeledi kaktusovité (Cactaceae). Tyto rostliny jsou původem z oblasti rozkládající se od Kanady až po Ohňovou zemi.
Ovoce – plod opuncie se konzumuje syrový, všelijak upravovaný; v podobě džusů; alkoholických nápojů; džemů (melcocha, queso de tuna, miel de tuna); přidává se do různých cukrovinek, do čajových směsí nebo se z něj vyrábí tekuté sladidlo.
Nedal jsem na radu zkušenějšího a plody trhal nezakrytými prsty a dlaněmi. Téměř neviditelné chlupy-ostny jsem pak bolestivě cítil v prstech a dlaních ještě pár dní.
Ale plody jsou skvělé!
Opuncie (Opuntia), česky též nopál, je rod rostlin z čeledi kaktusovité (Cactaceae). Tyto rostliny jsou původem z oblasti rozkládající se od Kanady až po Ohňovou zemi.
Ovoce – plod opuncie se konzumuje syrový, všelijak upravovaný; v podobě džusů; alkoholických nápojů; džemů (melcocha, queso de tuna, miel de tuna); přidává se do různých cukrovinek, do čajových směsí nebo se z něj vyrábí tekuté sladidlo.
Nedal jsem na radu zkušenějšího a plody trhal nezakrytými prsty a dlaněmi. Téměř neviditelné chlupy-ostny jsem pak bolestivě cítil v prstech a dlaních ještě pár dní.
Ale plody jsou skvělé!
Opuncie (Opuntia), česky též nopál, je rod rostlin z čeledi kaktusovité (Cactaceae). Tyto rostliny jsou původem z oblasti rozkládající se od Kanady až po Ohňovou zemi.
Ovoce – plod opuncie se konzumuje syrový, všelijak upravovaný; v podobě džusů; alkoholických nápojů; džemů (melcocha, queso de tuna, miel de tuna); přidává se do různých cukrovinek, do čajových směsí nebo se z něj vyrábí tekuté sladidlo.
Nedal jsem na radu zkušenějšího a plody trhal nezakrytými prsty a dlaněmi. Téměř neviditelné chlupy-ostny jsem pak bolestivě cítil v prstech a dlaních ještě pár dní.
Ale plody jsou skvělé!
Moře vyvrhlo tělo mrtvé Murény.
Moře vyvrhlo tělo mrtvé Murény.
Fíkovník pryžodárný??? Ficus elastica 'Melany' XL???
Fíkovník pryžodárný??? Ficus elastica 'Melany' XL???
Fíkovník pryžodárný??? Ficus elastica 'Melany' XL???
Mladý Rohovník? Svatojanský chléb? Karob? Honey locust?
Mladý Rohovník? Svatojanský chléb? Karob? Honey locust?
More is more.
More is more.
More is more.
Limetky?
Fíkovník u staré zdi
želva
Kachny, kachny, kachny
Kachny, kachny, kachny & Kaňon Aposelemis
Kachny, kachny, kachny
Kachny, kachny, kachny
Sexy paní učitelka v overalku.
Sexy paní učitelka v overalku.
Kalistemon neboli štětkovec (citronový) – exotická okrasná rostlina
Některé květiny jsou opravdu nádherné, ale názvy, které jsme jim dali, jejich nádheru nikterak nezdůrazňují. Spíše naopak. A právě kalistemon patří k těmto květinám. Jeho nádherná květenství netradičního tvaru bohužel dala vzniknout českému názvu štětkovec, i když ani angličtina, němčina a francouzština ho nepočastovala jiným názvem. V těchto zemích získal pojmenování podle štětky na lahve: Bottlebrush, Zilinderputzer a rince-bouteille. Plody těchto rostlin jsou dřevnaté tobolky, které zůstávají na keřích po mnoho let. Zajímavostí je, že v buši, kde vznikají často požáry, se podle plodů určuje doba posledního požáru. 
V našich zeměpisných šířkách se s kalistemonem, jinak nazývaným nitkokvět citronový (Callistemon citrinus), setkáme nejčastěji v zimních zahradách, anebo jako s pokojovými rostlinami.
Aperol je alkoholický nápoj řadící se mezi kořeněné bittery. Má oranžovočervenou barvu s ovocnou, lehce hořkou chutí. Vyrábí se na bázi lihu z hořce, rebarbory, výtažků z pomerančů, aromatických bylin a barviv. Jeho zvláštností je velmi nízký obsah alkoholu, jen 11 %.
Nejznámějším nápojem na bázi Aperolu je Aperol Spritz. Vznikl v 50. letech jako varianta benátského vinného střiku (spritz veneto), který do Benátek zřejmě přinesli Rakušané v 19. století (Benátky byly v 1. polovině 19. století součástí habsburského soustátí).
Aperol je alkoholický nápoj řadící se mezi kořeněné bittery. Má oranžovočervenou barvu s ovocnou, lehce hořkou chutí. Vyrábí se na bázi lihu z hořce, rebarbory, výtažků z pomerančů, aromatických bylin a barviv. Jeho zvláštností je velmi nízký obsah alkoholu, jen 11 %.
Nejznámějším nápojem na bázi Aperolu je Aperol Spritz. Vznikl v 50. letech jako varianta benátského vinného střiku (spritz veneto), který do Benátek zřejmě přinesli Rakušané v 19. století (Benátky byly v 1. polovině 19. století součástí habsburského soustátí).
Aperol je alkoholický nápoj řadící se mezi kořeněné bittery. Má oranžovočervenou barvu s ovocnou, lehce hořkou chutí. Vyrábí se na bázi lihu z hořce, rebarbory, výtažků z pomerančů, aromatických bylin a barviv. Jeho zvláštností je velmi nízký obsah alkoholu, jen 11 %.
Nejznámějším nápojem na bázi Aperolu je Aperol Spritz. Vznikl v 50. letech jako varianta benátského vinného střiku (spritz veneto), který do Benátek zřejmě přinesli Rakušané v 19. století (Benátky byly v 1. polovině 19. století součástí habsburského soustátí).
Aperol je alkoholický nápoj řadící se mezi kořeněné bittery. Má oranžovočervenou barvu s ovocnou, lehce hořkou chutí. Vyrábí se na bázi lihu z hořce, rebarbory, výtažků z pomerančů, aromatických bylin a barviv. Jeho zvláštností je velmi nízký obsah alkoholu, jen 11 %.
Nejznámějším nápojem na bázi Aperolu je Aperol Spritz. Vznikl v 50. letech jako varianta benátského vinného střiku (spritz veneto), který do Benátek zřejmě přinesli Rakušané v 19. století (Benátky byly v 1. polovině 19. století součástí habsburského soustátí).
I v Evropě máme kaňony - Kaňon Aposelemis
I v Evropě máme kaňony - Kaňon Aposelemis
I v Evropě máme kaňony - Kaňon Aposelemis
I v Evropě máme kaňony - Kaňon Aposelemis
I v Evropě máme kaňony - Kaňon Aposelemis
I v Evropě máme kaňony - Kaňon Aposelemis
Into The Blue
Into The Blue
Into The Blue cocktail
Into The Blue cocktail
Flamingo
Flamingo
Flamingo cocktail
Kormorán (Phalacrocorax) je jediným rodem monotypické čeledě kormoránovití (Phalacrocoracidae). Rod těchto vodních ptáků je dost obsáhlý, dělí se do 40 druhů. 
Kormoráni jsou rybožraví ptáci, za potravu jim slouží především ryby o ideální velikosti 10 až 20 cm, mořské i sladkovodní a veškeří vodní živočichové přiměřené velikosti které mohou spolknout. Potravu si loví pod vodou, dokážou se za kořistí velmi dobře potápět. Pod vodou vydrží průměrně půl minuty, některé druhy i o minutu déle, a potápějí se do hloubky i 50 m. K plavání pod vodou využívají pouze nohy, křídla mají přitlačena k tělu. Jsou stejně dobří letci jako plavci. Tenhle Kormorán před námi skočil šipku do moře a už jsme ho neviděli, i když jsme se dobré dvě-tři minuty rozhlíželi po moři.
Kormorán (Phalacrocorax) je jediným rodem monotypické čeledě kormoránovití (Phalacrocoracidae). Rod těchto vodních ptáků je dost obsáhlý, dělí se do 40 druhů. 
Kormoráni jsou rybožraví ptáci, za potravu jim slouží především ryby o ideální velikosti 10 až 20 cm, mořské i sladkovodní a veškeří vodní živočichové přiměřené velikosti které mohou spolknout. Potravu si loví pod vodou, dokážou se za kořistí velmi dobře potápět. Pod vodou vydrží průměrně půl minuty, některé druhy i o minutu déle, a potápějí se do hloubky i 50 m. K plavání pod vodou využívají pouze nohy, křídla mají přitlačena k tělu. Jsou stejně dobří letci jako plavci. Tenhle Kormorán před námi skočil šipku do moře a už jsme ho neviděli, i když jsme se dobré dvě-tři minuty rozhlíželi po moři.
Kormorán (Phalacrocorax) je jediným rodem monotypické čeledě kormoránovití (Phalacrocoracidae). Rod těchto vodních ptáků je dost obsáhlý, dělí se do 40 druhů. 
Kormoráni jsou rybožraví ptáci, za potravu jim slouží především ryby o ideální velikosti 10 až 20 cm, mořské i sladkovodní a veškeří vodní živočichové přiměřené velikosti které mohou spolknout. Potravu si loví pod vodou, dokážou se za kořistí velmi dobře potápět. Pod vodou vydrží průměrně půl minuty, některé druhy i o minutu déle, a potápějí se do hloubky i 50 m. K plavání pod vodou využívají pouze nohy, křídla mají přitlačena k tělu. Jsou stejně dobří letci jako plavci. Tenhle Kormorán před námi skočil šipku do moře a už jsme ho neviděli, i když jsme se dobré dvě-tři minuty rozhlíželi po moři.
Kormorán (Phalacrocorax) je jediným rodem monotypické čeledě kormoránovití (Phalacrocoracidae). Rod těchto vodních ptáků je dost obsáhlý, dělí se do 40 druhů. 
Kormoráni jsou rybožraví ptáci, za potravu jim slouží především ryby o ideální velikosti 10 až 20 cm, mořské i sladkovodní a veškeří vodní živočichové přiměřené velikosti které mohou spolknout. Potravu si loví pod vodou, dokážou se za kořistí velmi dobře potápět. Pod vodou vydrží průměrně půl minuty, některé druhy i o minutu déle, a potápějí se do hloubky i 50 m. K plavání pod vodou využívají pouze nohy, křídla mají přitlačena k tělu. Jsou stejně dobří letci jako plavci. Tenhle Kormorán před námi skočil šipku do moře a už jsme ho neviděli, i když jsme se dobré dvě-tři minuty rozhlíželi po moři.
Kormorán v Národním muzeu v Praze
Kormorán v ostravském muzeu
Ibišek (Hibiscus) je rod vyšších dvouděložných rostlin z čeledi slézovité (Malvaceae). Jsou to dřeviny i byliny s nápadnými květy, rozšířené v tropech a subtropech celého světa.
Ibišek (Hibiscus) je rod vyšších dvouděložných rostlin z čeledi slézovité (Malvaceae). Jsou to dřeviny i byliny s nápadnými květy, rozšířené v tropech a subtropech celého světa.
Ibišek (Hibiscus) je rod vyšších dvouděložných rostlin z čeledi slézovité (Malvaceae). Jsou to dřeviny i byliny s nápadnými květy, rozšířené v tropech a subtropech celého světa.
Ibišek (Hibiscus) je rod vyšších dvouděložných rostlin z čeledi slézovité (Malvaceae). Jsou to dřeviny i byliny s nápadnými květy, rozšířené v tropech a subtropech celého světa.
Určitě jste si toho už všimli: tulipány, krokusy, ibišky, máky a mnoho dalších rostlin, když zvečera nastane chlad a stín, uzavřou své květy a „jdou spát“. Jak to dělají a proč? Možná nejsou líné a ospalé, ale naopak vyvinutější a „chytřejší“, než ty, které se tak nechovají.
Toto přirozené chování rostlin se odborně nazývá nyktinastie (noctis = noc, nastie = pohyb), česky noční pohyby rostlin. Netýká se jen květů, v noci mění polohu i listy, větvičky i stonky. Jde o komplexnější jev než fotonastie, tj. pohyby vyvolávané světlem (např. otáčení květenství slunečnice za sluncem). Nyktinastii vyvolává rozdílná rychlost růstu nebo změna turgoru (vnitřního tlaku v pletivech) a je jedním z jevů denního rytmu rostlin. V chladu a temnotě rostou nejspodnější petaly (okvětní lístky) rychleji než horní petaly, čímž se květ uzavře.
Určitě jste si toho už všimli: tulipány, krokusy, ibišky, máky a mnoho dalších rostlin, když zvečera nastane chlad a stín, uzavřou své květy a „jdou spát“. Jak to dělají a proč? Možná nejsou líné a ospalé, ale naopak vyvinutější a „chytřejší“, než ty, které se tak nechovají.
Toto přirozené chování rostlin se odborně nazývá nyktinastie (noctis = noc, nastie = pohyb), česky noční pohyby rostlin. Netýká se jen květů, v noci mění polohu i listy, větvičky i stonky. Jde o komplexnější jev než fotonastie, tj. pohyby vyvolávané světlem (např. otáčení květenství slunečnice za sluncem). Nyktinastii vyvolává rozdílná rychlost růstu nebo změna turgoru (vnitřního tlaku v pletivech) a je jedním z jevů denního rytmu rostlin. V chladu a temnotě rostou nejspodnější petaly (okvětní lístky) rychleji než horní petaly, čímž se květ uzavře.
Existuje několik teorií vysvětlujících toto chování květů. Charles Darwin předpokládal, že rostliny se na noc uzavírají, aby omezily nebezpečí prochlazení či zmrznutí. Jiným možným vysvětlením je, že rostliny šetří energii a také produkci vůně pro denní dobu, kdy jsou aktivnější opylovači. Někteří vědci předpokládají, že toto chování chrání pyl před zvlhnutím a ztěžknutím. Hmyz snáze roznese suchý a lehký pyl, čímž se zlepší pravděpodobnost reprodukce rostliny. Jiný zajímavý názor pokládá nyktinastii za vysoce vyvinutý obranný mechanismus proti nočním predátorům. Uzavřením zmenší rostliny svůj objem a odhalí okolí, takže noční lovci jako například sovy snáze vyčistí okolí od býložravců brousících si zuby na chutné květiny.
Nosatec palmový (Rhynchophorus ferrugineus)
Je stále složitější nakrmit rostoucí lidskou populaci. Odborníci dokonce začínají zastávat teorii, že nebude jiná možnost, než konzumovat hmyz. Tvrzení podle foxnews.com potvrzuje fakt, že studenti z McGill University v Montrealu získali letos cenu za výrobu na bílkoviny bohaté mouky z hmyzu. K jedlým druhům hmyzu patří i:
Africký palmový nosatec
Pochoutka u mnoha afrických kmenů je nosatec (Rhychophorus malard), který se vybírá z kmenů palem. Deset centimetrů dlouzí a pět centimetrů širocí brouci se většinou praží na pánvi. Ale jedí se i za syrova, neboť jsou skvělým zdrojem tuků. Kromě tuků dodají tělu dostatek draslíku, zinku, železa a fosforu, stejně jako několika aminokyselin a zdravých mononenasycených a polynenasycených mastných kyselin.
TOY (for boy)
TOY (for boy)
palma
Paella je typické španělské jídlo z rýže, podobné rizotu nebo pilafu. Pochází ze španělského města Valencie. Lidé, kteří ve Španělsku nežijí, paellu obvykle vnímají jako národní jídlo Španělska, ale většina Španělů ji spíše pokládá za regionální pokrm, vyskytující se v oblasti Valencie. Obyvatelé Valencie ji naopak považují za jeden ze svých symbolů. Podobně jako v případě rizota existuje spousta receptů s různými ingrediencemi. Na rozdíl od rizota se však v paelle častěji objevují plody moře, zelenina a koření. Připravuje se na speciální nízké rovné pánvi s uchy zvané paellera a výsledný pokrm je méně lepivý. Paella se poprvé objevila v chudších oblastech na jihu Španělska. Vznikla na rybářských lodích na způsob arroz caldoso; šlo tehdy o jedno z nejchudších jídel pro rybáře. Při přípravě paelly je nejdůležitější přísadou rýže, která se neomývá, jelikož škrob při vaření způsobuje potřebné zahuštění.
Hell Angel
Hell Angel
Cykas (Cycas) je rod rostlin z čeledi cykasovité (Cycadaceae). Rod cykas obsahuje přibližně 98 druhů cykasů a dalších přibližně 8 poddruhů z Asie a Austrálie a Afriky. Jménem cykasy je nicméně označováno více než 300 druhů rostlin v širší třídě cykasy.
Nejznámějším cykasem je cykas japonský (Cycas revoluta), pocházející z jižního Japonska. Jako jediný z tohoto rodu je běžně dostupný i v prodejnách v ČR.
Jedná se o prastarou a primitivní skupinu přežívající od doby permu (asi 250 milionů let). I proto jsou, vedle kapradin a přesliček, základem pravěkých sekcí řady botanických zahrad a jsou známy jako tzv. živoucí zkameněliny, rostliny s řadou prehistorických znaků.
Cykas (Cycas) je rod rostlin z čeledi cykasovité (Cycadaceae). Rod cykas obsahuje přibližně 98 druhů cykasů a dalších přibližně 8 poddruhů z Asie a Austrálie a Afriky. Jménem cykasy je nicméně označováno více než 300 druhů rostlin v širší třídě cykasy.
Nejznámějším cykasem je cykas japonský (Cycas revoluta), pocházející z jižního Japonska. Jako jediný z tohoto rodu je běžně dostupný i v prodejnách v ČR.
Jedná se o prastarou a primitivní skupinu přežívající od doby permu (asi 250 milionů let). I proto jsou, vedle kapradin a přesliček, základem pravěkých sekcí řady botanických zahrad a jsou známy jako tzv. živoucí zkameněliny, rostliny s řadou prehistorických znaků.
Cykas (Cycas) je rod rostlin z čeledi cykasovité (Cycadaceae). Rod cykas obsahuje přibližně 98 druhů cykasů a dalších přibližně 8 poddruhů z Asie a Austrálie a Afriky. Jménem cykasy je nicméně označováno více než 300 druhů rostlin v širší třídě cykasy.
Nejznámějším cykasem je cykas japonský (Cycas revoluta), pocházející z jižního Japonska. Jako jediný z tohoto rodu je běžně dostupný i v prodejnách v ČR.
Jedná se o prastarou a primitivní skupinu přežívající od doby permu (asi 250 milionů let). I proto jsou, vedle kapradin a přesliček, základem pravěkých sekcí řady botanických zahrad a jsou známy jako tzv. živoucí zkameněliny, rostliny s řadou prehistorických znaků.
Cykas (Cycas) je rod rostlin z čeledi cykasovité (Cycadaceae). Rod cykas obsahuje přibližně 98 druhů cykasů a dalších přibližně 8 poddruhů z Asie a Austrálie a Afriky. Jménem cykasy je nicméně označováno více než 300 druhů rostlin v širší třídě cykasy.
Nejznámějším cykasem je cykas japonský (Cycas revoluta), pocházející z jižního Japonska. Jako jediný z tohoto rodu je běžně dostupný i v prodejnách v ČR.
Jedná se o prastarou a primitivní skupinu přežívající od doby permu (asi 250 milionů let). I proto jsou, vedle kapradin a přesliček, základem pravěkých sekcí řady botanických zahrad a jsou známy jako tzv. živoucí zkameněliny, rostliny s řadou prehistorických znaků.
Cykas (Cycas) je rod rostlin z čeledi cykasovité (Cycadaceae). Rod cykas obsahuje přibližně 98 druhů cykasů a dalších přibližně 8 poddruhů z Asie a Austrálie a Afriky. Jménem cykasy je nicméně označováno více než 300 druhů rostlin v širší třídě cykasy.
Nejznámějším cykasem je cykas japonský (Cycas revoluta), pocházející z jižního Japonska. Jako jediný z tohoto rodu je běžně dostupný i v prodejnách v ČR.
Jedná se o prastarou a primitivní skupinu přežívající od doby permu (asi 250 milionů let). I proto jsou, vedle kapradin a přesliček, základem pravěkých sekcí řady botanických zahrad a jsou známy jako tzv. živoucí zkameněliny, rostliny s řadou prehistorických znaků.
Cykas (Cycas) je rod rostlin z čeledi cykasovité (Cycadaceae). Rod cykas obsahuje přibližně 98 druhů cykasů a dalších přibližně 8 poddruhů z Asie a Austrálie a Afriky. Jménem cykasy je nicméně označováno více než 300 druhů rostlin v širší třídě cykasy.
Nejznámějším cykasem je cykas japonský (Cycas revoluta), pocházející z jižního Japonska. Jako jediný z tohoto rodu je běžně dostupný i v prodejnách v ČR.
Jedná se o prastarou a primitivní skupinu přežívající od doby permu (asi 250 milionů let). I proto jsou, vedle kapradin a přesliček, základem pravěkých sekcí řady botanických zahrad a jsou známy jako tzv. živoucí zkameněliny, rostliny s řadou prehistorických znaků.
Pohled z okýnka letadla
Pohled z okýnka letadla
Mojemalémilované & Sweet child o' mine
Obsah pokračuje za reklamou
Pokračujte dolů pro další obsah
Album zobrazuje pouze fotky a videa ( z ) - zrušit filtraci.

Odstranění fotek a videí z alba

Vyberte všechny fotky či videa, které chcete smazat a potvrďte akci.

Název

Co mi padlo do oka III.

Popis

🐢🦗🦩🦆🌺🌼☀️🏝️👨‍👩‍👧❤️
#zábava #děti #czechgirls #příroda #krajina #žena

Období

srpen 2012 až červen 2021

Statistiky

  • 146 fotek
  • - zobrazení
  • 114 se líbí

Nastavení

Veřejné album

Vidí všichni lidé.

Přístupné pouze pro 18+

Vidí pouze lidé, kteří potvrdí svou plnoletost pro zobrazení obsahu 18+.

Skryté album

Vidí pouze lidé, kteří znají přesnou adresu alba.

Uzamčené album

Vidí pouze lidé, kteří zadají kód, který nastavíte.

Nahlásit album
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí...

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu

Také album můžete sdílet

Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
Co mi padlo do oka III.
Komentáře Přidat